GERMAN REX
RASHISTORIA
KATTUNGAR
VÄNTADE KULLAR
OMPLACERINGAR
AVELSHANAR
UPPFÖDARE

German Rex

 

German rex är en relativt sällsynt ras med lockig päls. Liksom andra lockiga raser passar den bäst inomhus i värmen där den kan umgås med sin familj. Det är en social katt som tycker om att delta i alla dina vardagliga aktiviteter.

German Rex-pälsen är korthårig och vågig eller lockig. Den är fin och mjuk och saknar täck- och mellanhår och består enbart av den lena underullen Pälsen kräver ingen större omvårdnad utan håller sig fin av dina klappar. I övrigt kräver den samma skötsel som en andra katter.

Utseende

Kroppen är medellång och samtidigt smidigt muskulös och ska göra ett kraftfullt intryck utan att verka tung eller satt. Benen är medellånga och relativt smäckra och tassarna kraftiga och ovala.

Huvudet är rundat med välutvecklade kinder och kraftig haka. Nosen är medellång och lätt inbuktad.

Ögonen är medelstora och ska ha en färg som harmonierar med pälsfärgen.

 

 

 

 

Foto: Eivor Rasehorn

 

Öronen är relativt små för att vara hos en rex men ska ändå vara medelstora. De ska vara breda vid basen och lätt rundade.

Pälsen är korthårig och vågig eller lockig. Liksom Cornish Rex så saknar German Rex täck- och mellanhår och pälsen består enbart av underull. Pälsen ska täcka hela katten men är rak och kortare på huvudet, tassarna och nedre delen benen. Över ryggen sidorna och svansens ovansida ska pälsen vara lockig.

Foto: Eivor Rasehorn