ATT KÖPA REX
KATTUNGEKÖPET
FÖRBEREDELSER
ALLERGI
VÅRDA DIN REX

Att köpa rexkatt

Under rubriken Att köpa rexkatt har vi försökt samla lite nyttig information för dig som funderar på, eller kanske till och med har bestämt dig för, att dela ditt liv med en eller ett par rexar.

Konsumentinfo
När man köper och säljer katt regleras detta av konsumentköplagen och det kan vara bra att som kattungeköpare känna till grunderna.

Kattungeköpet
När du köper katt är det vissa dokument och intyg som ska följa med din katt. Uppfödaren till din katt måste också följa sitt förbunds regler vilket kan ha betydelse för t ex när din nya kattunge kan flytta hem till dig. Här kan du läsa mer om detta.

Förberedelser
Det känns alltid som en evighetslång tid innan din katt är redo att flytta hem till dig. Använd tiden till att förbereda dig på din katts efterlängtade ankomst. Här kan du läsa lite om vad du kan behöva införskaffa till din katt och vad som kan vara värt att tänka på när din katt äntligen kommer hem.

Allergi

Rexkatter och allergi kan gå bra ihop även om det tyvärr inte alltid är så. Det är mycket svårt att ge svar på om just du med din allergi kan klara av att leva med en rex.

Innan du som allergiker bestämmer dig för att köpa en rexkatt bör du fundera igenom situationen för både dig och din prospektiva kattunge. Ni kommer båda två att bli mycket ledsna om det visar sig att ni inte kan leva ihop. Under rubriken allergi kan du läsa lite allmänt om kattallergi och få några tips och råd.

Vi rekommenderar också att du som allergiker besöker oss och våra rexkatter innan du köper katt. En eller ett par besök med gott resultat är ju iallafall en fingervisning om att det kanske kan gå bra. Många rexuppfödare är också själva allergiker och kan berätta om hur de hanterar sin sjukdom.


Vårda din Rex
Du och din rexkatt kommer förhoppningsvis att dela livet under många år. Mitt i lyckan av att ha fått en ny familjemedlem kan man lätt glömma den förebyggande och vardagliga vården av sin katt som har så stor betydelse för kattens hälsa i längden.

Katten på bilden är Kleloft's Lilan Lavender CRX, May Loftunger Klein