UTSTÄLLNINGAR
ÅRETS REX
ATT STÄLLA UT
TITELKATTER
RESULTAT
FÄRGGRUPPER

Utställningsinformation

Årets Rex
Nordiska Rexringen har en vänskaplig tävling där vi varje år utser de rexar som gått bäst på utställningar. Om du vill att din katt ska tävla om äran att bli Årets Rex kan du läsa mer om hur det går till här. Vi presenterar även tidigare vinnare.

Att ställa ut
Alla våra rexar är vackra på sitt sätt men kanske kan det vara roligt att någon gång ta med sin katt på en utställning och få en opartisk bedömning av en domare. Att åka på kattutställning för första gången kan kännas lite nervöst när man inte känner till hur det går till. För att underlätta har vi satt ihop en artikel som ger dig information om vad du bör tänka på.

Titelkatter
Vi vill gärna visa upp de rexar som tagit titel på utställning. Skicka en bild till oss så att alla får njuta av din vackra titelkatt.

Resultat
Har du varit på utställning? Skicka då in resultaten på rexarna. Det är alltid roligt att se att våra raser representerats på utställningar och hur det har gått för dem.

Färggrupper
Våra rexar får ha alla färger men ibland kan det kännas lite rörigt att hålla ordning på dem alla. För att underlätta utskrivning av en katts färg finns ett så kallat EMS-system som vi använder oss av bla på utställningar och även på den här hemsidan. Om du undrar vad till exempel CRX f 09 egentligen betyder kan du ta reda på det här. Här finner du också en lista på de färggrupper som rexarna delas in i på utställningar.

 

Katten på bilden är S*Mile Highs Enrico CRX W,Ägare: Ann-chatrine Andersson Foto: Ellen Westfelt